Facebook

Látogatóink

2010. október 10. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa10
mod_vvisit_counterTegnap110
mod_vvisit_counterEzen a héten560
mod_vvisit_counterMúlt héten910
mod_vvisit_counterA hónapban2175
mod_vvisit_counterMúlt hónapban3080
mod_vvisit_counterÖsszesen450840

Jelenlegi látogatók: 2
Ma: 2018 aug. 17

Szavazások

Miért fontos a hagyományőrzés?
 

Kassai Lajos lovasíjász világbajnok, Ruszák Mátyás harmadik

A 2012-es Jordániában megrendezett lovasíjász világbajnokságot Kassai Lajos nyerte.
20 országból összesen 48 versenyző állt a rajthoz.
Az első helyezést II. Abdullah jordán király fia Hussein Herceg adta át személyesen Kassai Lajosnak.

A résztvevő országok: Magyarország, Jordánia, Kína, Anglia, Franciaország, Németország, Irán, Japán, Korea, Luxemburg, Malajzia, Lengyelország, Románia, Dél-Afrika, Spanyolország, Svédország, Svájc, Törökország, USA, Brazília voltak.

Kassai Lajos a modern kori lovasíjászat megteremtője. Minden eddigi versenyt megnyert, és öt Guinness világrekordot sikerült felállítania. A lovasíjászat létrehozásáért és a világban való terjesztéséért 2003-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjét vehette át.

A megmérettetésen 20 ország 48 versenyzője mutatta be, hogyan kell lóháton száguldás közben céltáblára nyilazni. A lovasoknak nem volt könnyű dolguk, mivel dacolniuk kellett a tavaszi időszakra jellemző helyi homokviharokkal is, amikor legfeljebb pár méternyi a látótávolság.

- A lovasíjászat nem csupán a magyarok őstörténetének része,hiszen megtaláljuk az összes belső-Ázsiából származó népcsoport hagyományai között - magyarázta az íjászmester. - A sikerhez egyébként a rendszeres edzés még nem elég, egy nagy adag szerencse is kell hozzá. Nem mindegy például, hogy milyen lovat adnak az ember alá. A saját lovainkat ugyanis a legritkább esetben tudjuk magunkkal vinni egy ennyire messzi országba - mondta Kassai.

A versenyen részt vett a tavalyi világbajnoki első helyezett, budakeszi Ruszák Mátyás barátunk, összetettben idén a harmadik helyet szerezte meg. A kabak stílusú részversenyt Matyi megnyerte!  Hatalmas eredmény ez huszonegy évesen! Gratulálunk Matyi!!!!

B.G.

Keszi Íjászok  @  2010

Minden jog fenntartva