Facebook

Látogatóink

2010. október 10. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa10
mod_vvisit_counterTegnap110
mod_vvisit_counterEzen a héten560
mod_vvisit_counterMúlt héten910
mod_vvisit_counterA hónapban2175
mod_vvisit_counterMúlt hónapban3080
mod_vvisit_counterÖsszesen450840

Jelenlegi látogatók: 2
Ma: 2018 aug. 17

Szavazások

Miért fontos a hagyományőrzés?
 

A Keszi Íjászok a Fili születésnapján

A Szentegyházi Gyermekfilharmónia 30 éves jubileumát ünnepelte május elején. A négynapos rendezvénysorozaton Íjász csapatunk és a Fili budakeszi támogatói is részt vettek. Az elmúlt években a Fili magyarországi turnéi alatt sok budakeszi család "fogadott be" pár napra székely gyerekeket, amikor Budapest környékén koncerteztek.

 

Haáz Sándor zenepedagógus vezetésével 1982 júniusában lépett fel először a gyermekkórus és zenekar egy iskolaünnepély alkalmával, amellyel rögtön hatalmas közönségsikert arattak, ez a koncert volt az elindítója a 30 éves sikertörténetnek.

A 140 tagból és kórusból álló gyermekegyüttes az évek során több száz szívet melengető fellépést ajándékozott Erdélynek, Magyarországnak, a Kárpát-medencének és Európának. A 2011-es év kimagasló sikereket hozott a Filinek, rengeteg fellépéssel dicsekedhetett; tartalmas évet zárt a Filharmónia. Hatalmas élmény volt számukra a kisbácsi és a kolozsvári szereplésük március 15.-ével kapcsolatosan, a pünkösdi koncertek, a nyári magyarországi turné, fellépés a Kolozsvári Magyar Napokon, majd következett az év eseménye, a brüsszeli turné, amely óriási, felejthetetlen élmény volt a filis gyermekek számára. Az évet a magyarországi adventi koncertsorozat zárta, mely évről-évre bearanyozza sok-sok magyar család karácsonyát. Budakeszin 2009 decemberében adtak felejthetetlen koncertet.

A májusi Filinapokon ünnepelték meg a harmincadik évet, melynek keretében gálahangverseny (a jelenlegi és az előző generáció koncertje), közös éneklések, vendégegyüttesek koncertjei, közös táncház, "Csűrkaland" avató, a Filiről készült összes film és felvétel folyamatos vetítése, lóverseny, bicikliverseny, főzőverseny, közös kirándulás, retrokiállítás, táncmulatság és egyéb izgalmas programok váltották egymást.

Keszi Íjász csapatunk bemutatóval, íjászoktatással és egy íjászverseny megszervezésével járultunk az események színesítéséhez. Haáz Tanár karnagyot, a Fili vezetőjét és Vesztergám Miklós tárogatóművészt tiszteletbeli tagunkká avattuk.

Íjász csapatunk természetesen kivette részét a hajnalig tartó nótaesteken is, felejthetetlen élmény volt hallgatni székely testvéreink kifogyhatatlan tárházát a csodás magyar dalok világából. Részt vehettünk a filis gyermekek és szüleik első csoportjának állampolgársági esküjét köszöntő hálaadó misén és utána a fogadáson, melyen a csíkszeredai főkonzul is részt vett. Természetesen a székelyek szent hegyének, a Madarasi Hargita csúcsának meglátogatása sem maradt ki a budakeszi csapat programjából.

KÉPTÁR

Haáz Sándort tiszteletbeli tagunkká avatjuk

Rögtönzött íjpróba a réten

Keszi Íjászok  @  2010

Minden jog fenntartva