Facebook

Látogatóink

2010. október 10. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa141
mod_vvisit_counterTegnap159
mod_vvisit_counterEzen a héten571
mod_vvisit_counterMúlt héten896
mod_vvisit_counterA hónapban2049
mod_vvisit_counterMúlt hónapban3080
mod_vvisit_counterÖsszesen450714

Jelenlegi látogatók: 4
Ma: 2018 aug. 15

Szavazások

Miért fontos a hagyományőrzés?
 

Mónus József újabb világrekordja a Kurultájon

Mónus József tradicionális távlövő íjász, többszörös világrekorder 453 méterre lévő céltáblát talált el, amivel újabb rekordot döntött meg.

 

Mónus József tradicionális távlövő íjász, többszörös világrekorder Atilla nagyfejedelem 453-ban bekövetkezett halálára emlékezve szombaton a Kurultáj küzdő arénájából több tízezer ember előtt hihetetlen teljesítményt mutatott be. Előbb 300 méterre lőtt, ezt követően 453 méter távolságra rakatta a céltáblát. A leadott hat lövéséből egy nyílvesszővel sikerült eltalálnia a 140*140 cm-es célt, két nyílvessző a cél környezetébe csapódott. A céllövészet lejegyzett történelmében nem jegyeztek fel ilyen távolságba leadott sikeres találatot.

Az íjász szerint ?egy ilyen sikerhez a benne hinni akaró emberek tudatára is szükség volt, amit itt a Kurultájon részt vevő emberekben és barátaiban meg is talált?. Hozzátette: ennyi erős és a közös célért harcoló ember hihetetlen dolgokat képes véghezvinni, akár saját áldozatok árán is.

A 2010-es Kurultájon Mónus József szintén világrekordot döntött, amikor 603 méteres távolságra lőtte ki a nyilát, ezzel egy 1226 óta érvényes íjászrekordot múlt felül.

A vasárnap este befejeződött Kurultáj Európa legnagyobb hagyományörző ünnepe. A magyar, hun és türk tudatú népek törzsi gyűlésének három napja alatt több mint 150 ezer ember látogatott ki a bugaci pusztába.

 

Forrás: tortenelemportal.hu

Keszi Íjászok  @  2010

Minden jog fenntartva