Facebook

Látogatóink

2010. október 10. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa10
mod_vvisit_counterTegnap110
mod_vvisit_counterEzen a héten560
mod_vvisit_counterMúlt héten910
mod_vvisit_counterA hónapban2175
mod_vvisit_counterMúlt hónapban3080
mod_vvisit_counterÖsszesen450840

Jelenlegi látogatók: 2
Ma: 2018 aug. 17

Szavazások

Miért fontos a hagyományőrzés?
 

Nap-éj egyenlőség a hagyományőrzés jegyében.

2012 Földanya havának 22-ik napján mi a Keszi Íjászok Molnár András Íjász társunk ihletett gondolatára elhatároztuk, hogy az idáig szűkebb körben tartott nap?éj egyenlőség ünnepünkre meghívjuk városunk érdeklődő polgárait.. Miután az önkormányzat igent mondott, és a helyszínt biztosította, ami a Kerekmező lett, megkezdődött a felkészülés.

 

Örültünk hogy neves vendégeink ezt a rendezvényt megtisztelték jelenlétükkel és előadásukkal gazdagították. Dr. Siklósi Gyula régész professzor a honfoglalás kori régészeti eredményekről, Szántai Lajos művelődéstörténész a honfoglalók ünnepeiről tartott előadást.

 

Színvonalas lovas íjászatot mutatott be városunk lakosa Ruszák Mátyás az Íjász Útja Lovas iskola képviseletében. A Keszi Íjászok a Budajenői Levéd Őrségével egy közös bemutatót tartottunk. Az együttes próbák, gyakorlások sikeresnek bizonyultak. Barátainknak ezért köszönetünket fejezzük ki !

Volt nagy sütés- főzés, a gyerekek által őrölt friss lisztből kenyér lángos, az üstben meg finom étek készült. Mindenki választhatott az érdeklődésének megfelelő elfoglaltságot, vagy nézelődni valót. Kipróbálhatták a nemezelést, foltvarrást, fafaragást, kreativitásukat az agyagedények készítésében. Akinek kedve volt még a jurta építésben is segédkezhetett.

Jó volt látni hogy érdekelte az esemény a Budakeszieket - nagyokat és kicsiket - sokan megjelentek ezen a hagyományőrző délutánon!

Közben besötétedett és a Szertűz gyújtására kerítettünk sort. Az előzőleg összeállított farakás az íjászok tüzes nyilaitól felgyulladt, látványos magasra törő lobogó lángot és szikraesőt produkálva. Ezután kőrt alkotva a tűz körül kézen fogva egymást táncra kerekedtünk Kerényi Robi és zenekara muzsikájának kíséretében.

Úgy gondoljuk, hogy sikerült egy új Hagyomány ünneppel gazdagítani Városunkat!

 

További képek a KÉPTÁRban

Mogyorósi Imre törzsfő

Keszi Íjászok  @  2010

Minden jog fenntartva