Facebook

Látogatóink

2010. október 10. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa140
mod_vvisit_counterTegnap159
mod_vvisit_counterEzen a héten570
mod_vvisit_counterMúlt héten896
mod_vvisit_counterA hónapban2048
mod_vvisit_counterMúlt hónapban3080
mod_vvisit_counterÖsszesen450713

Jelenlegi látogatók: 3
Ma: 2018 aug. 15

Szavazások

Miért fontos a hagyományőrzés?
 

Könyvbemutató és Nótaest

Az első lépcsőfok a Szentkorona-tanhoz címmel a közelmúltban jelent meg Vesztergám Miklós könyve. Az ország egyik leghíresebb tárogatóművésze meghívásunkra érkezett Budakeszire és személyesen mutatta be könyvét november 26-án. Természetesen a tárogató is felcsendült és a bemutató után nótaestet szerveztünk a városháza pincében.

Miklós barátunk kis könyvét minden magyarnak el kellene olvasnia, aki még nem tudja, hogy mit jelent a Szent Korona tan, mit jelent a Szent Korona tan alapján álló történelmi magyar alkotmány.

Molnár V. József, jeles magyar néplélek kutató így fogalmaz a könyv hátlapszövegében: ?A földkerekség csaknem minden embere a sátáni nagytőke hálójában vergődik. Szabadulást csupán az Ember Istennel való kapcsolatának visszaállítása hozhat. Ennek legfontosabb eszköze a Magyar Szent Korona, amely az égből szállott alá, és vele szervesen összefüggő, benne, általa létező történeti alkotmányunk. Ez utóbbi jogfolytonosságának helyreállítása nem csak nemzetünk szabadulását adja, adhatja, hanem Istentől való ereje, példája okán minden más nemzetéét is. Hogy ez miképpen lehetséges, és mit kell tennünk a megvalósulásáért, erről szól Vesztergám Miklós írása.?

A könyv megrendelhető 2000,- Ft-os áron (+postaköltség): Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. 70/534-9469

- - - - -

A bemutató és az azt követő beszélgetés után tartottuk első szervezett nótaestünket. Természetesen már korábban is összeültünk közös nótázásokra, de most megpróbáltuk nemcsak barátaink, hanem a teljes budakeszi lakosság körében meghirdetni a lehetőséget. A médiának nem sok hatása volt, annál több a személyes kapcsolatoknak, közel ötvenen jöttünk össze, elsősorban a baráti társaságból és hatalmas hangulat kerekedett a volt Zichy pince falai között. Vesztergám Miklós citerán és tárogatón, Fehér László esztergomi és Vecserka Péter párkányi barátai szintén tárogatón működtek közre. 

Az est díszvendége Haáz Sándor, a Szentegyházi Gyermekfilharmónia karnagya, vezetője volt, aki vállalta a dalest levezénylését, brácsát ragadott és olyan hangulatot teremtett, hogy már-már  Székelyföldön érezhettük magunkat. Ehhez az érzéshez hozzájárultak székely barátaink is, a Budakörnyéki Székelykörből Bege Attila elnök vezetésével egy kis csapat érkezett, harmonikával segítették a hangulat még további fokozását és ők a népdalok, nóták többségét is ismerték!

Külön köszönet Danhauser Zoltánnak, a Rojtos Zenekar vezetőjének és lányának közreműködéséért és  a kölcsönbrácsáért!

A nótaest egyben daltanulás is volt, néhány dalszöveget előre megosztottunk egymás között, így azok is be tudtak kapcsolódni, akik a népdalok, nóták szövegeit nem vagy hiányosan tudták.

A résztvevők nagyon jól érezték magukat, így várható jövőre a folytatás!

B.G.

Keszi Íjászok  @  2010

Minden jog fenntartva