Facebook

Látogatóink

2010. október 10. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa92
mod_vvisit_counterTegnap152
mod_vvisit_counterEzen a héten92
mod_vvisit_counterMúlt héten987
mod_vvisit_counterA hónapban2579
mod_vvisit_counterMúlt hónapban4012
mod_vvisit_counterÖsszesen455256

Jelenlegi látogatók: 4
Ma: 2018 szept. 24

Szavazások

Miért fontos a hagyományőrzés?
 

Gyermeknap Budakeszin

Május 31-én, a Budakeszi Gyereknapon a mamutfenyők mögötti Nagyréten tartottunk távíjász versenyt és íjásztanítást a budakeszi gyerekeknek és szüleiknek.

 

 

Immár negyedik éve csatlakoztunk a gyereknapi rendezvényhez, amelyen tavaly óta a Nádas Nagyréten kapunk helyet. Idén lehetőségünk volt távíjászatra, egy 30 x 150 méteres, kordonnal leválasztott területet kaptunk, Fellner Miklós, budajenei barátunk pedig profi vesszőfogó hálót hozott, így teljes biztonságban lőhettünk a 100 méterre kirakott dupla vesszőfogó táblákra. Eszes Zoli barátunk idén is elhozta a kőhajító gépét, amellyel idén háromszor is tartottunk bemutatót, hatalmas sikere volt a parittyás szerkezetnek. A beállítás után nagyon pontosa lőtte ki kb. 60-70 méterre a fagolyókat.


Többórás gyakorlási lehetőség után íjászversenyt hirdettünk, ahol a célpont egy lufi volt, felnőtteknek 80 méterre, gyerekeknek 20 méterre kihelyezve. Voltak erősebb fiatalok, akik a 80 métert vállalták és így a felnőtt versenyhez kapcsolódtak. Mindkét versenyen a lufi épen maradt, így a lufi közepéhez legközelebb becsapódói vessző volt a nyertes.

 

A verseny győztesei:

 


Felnőtt (és erősebb, ezt vállaló fiatalok) táv: 80 méter:
1. Berlinger Marcell
2. Botyik Barabás
3. Keller Tibor

Gyermek kategória, táv: 20 méter:
1. Kósa Ákos
2. Csidei Botond
3. Bakonyi Balázs


A Gyereknap nagyon jó hangulatban telt el, rengeteg érdeklődő gyereket és felnőttet fogadtunk és mi is sokat tudtunk gyakorolni közben.

 

Képtár

 

B.G.

 


Keszi Íjászok  @  2010

Minden jog fenntartva