Facebook

Látogatóink

2010. október 10. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa86
mod_vvisit_counterTegnap152
mod_vvisit_counterEzen a héten86
mod_vvisit_counterMúlt héten987
mod_vvisit_counterA hónapban2573
mod_vvisit_counterMúlt hónapban4012
mod_vvisit_counterÖsszesen455250

Jelenlegi látogatók: 2
Ma: 2018 szept. 24

Szavazások

Miért fontos a hagyományőrzés?
 

Kikelet havi Napjaink

 

Úgy esett, hogy az ünnepi hétvégénkben igen nagy szerepet kapott központi égitestünk a Nap! A jeles hónap 20 -án részleges Napfogyatkozást produkált, amit sokan nézhettek meg, majd 21-én a Napéjegyenlőség következett, amit már mi a Honfoglalás korának hagyomány őrzői aznap este Szertűzgyújtással ünnepeltünk, amit hagyományosan tüzes nyilainkkal gyújtottunk meg.

 

Ezen este is számos kosárban a vacsorát kiegészítő könnyű étkekkel is készültünk (pl. házi kolbász,kacsazsíros frissen szegett Kárpát kenyér) Az ezt megelőző napokban szíves meghívást kaptunk Zsámbékról, a Mátyás Íjászai Hagyományőrző Egyesülettől az őket képviselő Kari Zsolt barátunktól. Ő már korábban is meglátogatott minket, és a Nyílzáporon is velünk tartott, ezért aki tehette, 22-én átlátogatott egy tulajdonképpeni Íjász találkozóra. Szép bemutatókat láthattunk a meghívott süttői íjászcsapat szimpatikus egyesületétől, a fiatalokból álló Baranta csapattól. Budakeszit Ruszák Matyi képviselte, aki talán mégiscsak a legszínvonalasabb bemutatót tartotta,az Íjász Útja iskola igen különleges íjász harcmodor, és fegyver használatával!

 

Városunk bajnoka - lovas íjász létére -  gyalogosan is le tudta kötni a résztvevők érdeklődését , és a nézők nagy tapssal honorálták az előadást. Örvendetes, hogy csapatunkban két igen ifjú korú leendő íjász is részt vett : Czeiler Zsombor másfél éves és Mogyorósi Zalán két éves életkorral (nem lehet egész korán kezdeni!). Őket még az ott kapirgáló tyúkok is nagyon érdekelték!

Ezekkel a történésekkel záródott ez a kicsit mozgalmas hétvége , ami sok élménnyel gazdagított minket.

 

Lejegyezte : Mogyorósi Imre törzsfő

 

KÉPTÁR

 


Keszi Íjászok  @  2010

Minden jog fenntartva