Facebook

Látogatóink

2010. október 10. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa141
mod_vvisit_counterTegnap159
mod_vvisit_counterEzen a héten571
mod_vvisit_counterMúlt héten896
mod_vvisit_counterA hónapban2049
mod_vvisit_counterMúlt hónapban3080
mod_vvisit_counterÖsszesen450714

Jelenlegi látogatók: 4
Ma: 2018 aug. 15

Szavazások

Miért fontos a hagyományőrzés?
 

Farsangoltunk

Jégbontó havának utolján, a Keszi Íjászok fürkészői elmesélték a csapatnak, hogy nagyszabású hadjárat indul a makacsul menni nem akaró Tél ellen.

Közösen elhatároztuk, hogy ebbe a Budakesziek által szervezett nagyszabású műveletbe mi is besegítünk! Molnár Andris fő íjászunk fáradtságot nem kímélve előkészítette hadba vonulásunkat.

Először is járműre volt szükségünk, amivel a fogságunkban levő Kisze bábut kell majd szállítanunk a két jelképesen házasságot kötő ifjú párral. Mivel városunkban nincsen sínen zötykölődő, delejes hajtású sárga vaskerekű, csak büdös füstöt okádó gumi rádlis BKV hajtány, ami szintén nem alkalmas ilyen célra, ezért a másik hírneves íjászunk Borsos Imre felajánlotta a saját tulajdonában lévő lóvontatású, eredeti fából készült szekerét.

Tehát a hadművelet előtti órában néhány elszánt íjászunk felvontatta a szekeret a kiindulási pontra, azaz a Fő térre. Mert eldöntöttük volt, hogy a lovakat otthon hagyva a szekér, erőnket fitogtatva a városon végig haladva kézi vontatással éri el a nagy befejezés színhelyét. Hol is a Tél csúfos vereséget szenvedve általunk elűzetik, átadva helyét a Tavasznak, és a Kikelet Havának.

A tervezett időben, három fertály órára szépen összegyülekezett a nagy tettekre elszánt tarka népesség, mindenféle zajkeltő szerszámmal felszerelkezve, és ijesztő álorcába bújtatottan.

Eközben az egészségünk megóvásának érdekében, Lexy (aki hírneves céllövő) íjász és jómagam (eme sorok lejegyzője) elhatároztuk, hogy a hidegre való tekintettel megalakítjuk a:

PÁLINKÁVAL A H1N1 VÍRUS ELLEN akció csoportot. Mivel az ehhez szükséges ügyes csavaros tetejű autentikus butykos is megvolt, a helyszínen többen is csatlakoztak a csoporthoz.

Miután elfoglaltuk helyünket a szekér körül, és mindenki felkészült, a menet élére állt Czeiler Zsolt íjásztársunk, aki megtévesztésül eredeti mohácsi busónak öltözött, és oldal övén nagyméretű kolomppal, kezében egy nagy teljesítményű fa kereplővel elindította a hatalmas zajt csapó színes tömeget. A szekeret végig kiválóan irányította Tesó, aki szintén világhírű íjász lövész ( miután a nyílvesszőket is kiválóan irányítja ez a szekér sem volt neki probléma)

Megközelítvén az iskola udvarát mindenkinek megakadt a szeme egy betyárosan öltözött karikás ostort hatalmasan csergető személyen, aki nem volt más mint, íjásztársunk Molnár Andris !

Behajtván az iskola kapuján véget ért a szekérnek vontatása, és a vezérlést átvette Csoma Gergely kikiáltó és szertartás mester aki kiválóan interpretálta a történéseket, és jó humora valamint szakmai hozzáértése igen kiszínezte a hátralévő látványosságokat. Részünkről következett a sokat és jól begyakorolt botos tánc, mely igen mutatósra sikeredett! Utolsó feladatához érkezett a Keszi Íjász csapat és az előre megépített máglyát a Kisze bábúval a törzsfőnök vezényszavára tüzes nyílvesszőkkel meggyújtotta. Már csak a jól bevált Hujj-Hujj Hajrá hangzott fel, és az Íjászok befejezték sikeres tevékenységüket.

A későbbiek folyamán az egyesületünk résztvevői keményen helyt álltak a forralt boros poharak ürítésénél, a sült malac osztásában és elfogyasztásában (szegény Tesó aki adagolta, majdnem odakozmált).

Így hát elmondhatjuk, hogy a csapat ezúttal is megállta a helyét. Este felé a kihunyó máglya parazsa fölött az éppen lemenő Nap vörös korongja búcsúztatta a Télrettentő gyülekezetet.

 

Lejegyezte:

Mogyorósi Imre

törzsfőnök

Képtár

Képtár a Budakeszi Hírmondóban

Keszi Íjászok  @  2010

Minden jog fenntartva