Facebook

Látogatóink

2010. október 10. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa141
mod_vvisit_counterTegnap159
mod_vvisit_counterEzen a héten571
mod_vvisit_counterMúlt héten896
mod_vvisit_counterA hónapban2049
mod_vvisit_counterMúlt hónapban3080
mod_vvisit_counterÖsszesen450714

Jelenlegi látogatók: 4
Ma: 2018 aug. 15

Szavazások

Miért fontos a hagyományőrzés?
 

Gyermeknapi történések

Ígéret havának utolsó vasárnapján megrendezésre került a gyermeknap Budakeszin. Történt pedig mindez a Mamutfenyők környezetében, ahol is nagyon méltó helyen, és több helyszínen is a színes sátrak megannyi lehetőséget kínáltak városunk gyermekeinek, egy kellemes szórakoztató nap eltöltésére. A rendezők igen kitettek magukért, hiszen a sokféle vidám versengéstől kezdve ki lehetett próbálni a mászó falat, rendőr autót, vitorlázó repülőt is.

Nem kis szerepet kapott a Keszi Íjászok csapata! Délután 14 órai kezdettel a Tündérkerti gyakorlótérről elindult egy kis toborzó csapat a fenyőkhöz, ahol táltos dobokkal és kürt fújással majd élőszóval meghívták a fiatalokat és hozzátartozóikat egy bemutatóra, és az azt követő íjazásra. A beöltözött íjászok először pár mondatban előadták a hagyományőrzés fontosságát, majd a korabeli fegyverek ismertetése után bemutatóztak, amit a gyermek közönség megtapsolt. Ezt követte Jánosi Attila népi hagyományokon alapuló tréfás játékai a botos tánc és annak gyakorlata (a bot mint fegyver) alkalmazásáról.

Ez után a felsorakozott érdeklődők kipróbálhatták a kor csoda fegyverét a visszacsapó íjakat. A különböző korú gyermeksereg számára megoldást nyert a különböző erejű íjak segítségével a nyilak eregetése a céltábla felé.

Érdekes volt, amikor megjelent pár gimnazista tanuló is, akik rendhagyó történelem órán vettek rész nemrégen ugyan ezen a helyszínen! Pedig nem is Kesziek voltak. Közben a gyerekek lovagolhattak is két lovon, amit a kedves tulajdonosok számukra felajánlottak! Sajnos a lovaglás biztonságának érdekében a karikás ostor bemutató nem lett teljes, mert a két paripa névszerint Szelemen, és a Hargita kicsit nyugtalankodtak a nagy csattogás miatt. Végül is minden jól működött, és a gyermekek remekül szórakoztak.

Így aztán a Keszi Íjászok egy újabb sikeres napot könyvelhettek el eseményeik krónikájában.

KÉPTÁR AZ ESEMÉNYRŐL

Képtár a Budakeszi Hírmondó honlapján

Keszi Íjászok  @  2010

Minden jog fenntartva